Υλικά:
- 1 κιλό χταπόδι φρέσκο
- 250 γρ. ελιές τσακιστές
- 250 γρ. ντοµάτες
- 500 γρ. κρεµµυδάκια µικρά
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 ποτήρι κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
Προετοιμασία:
Βράζουμε το χταπόδι για αρκετή ώρα και το ”σβήνουμε” με κρασί. Προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο, τις δάφνες,και τις ντομάτες αφου τις τρίψουμε. Το αφήνουμε λίγο να βράσει και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Όταν το χταπόδι έχει μισοψηθεί και τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει, προσθέτουμε τις ελιές.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για αρκετή ώρα σε μέτρια φωτιά, να δέσει καλά η σάλτσα.