Υλικά:
- 1 χοιρινή πλάτη χωρίς κόκκαλα
- 1 κιλό λευκό κρασί
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- 6-8 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- Ρίγανη, θυμάρι
- Αλάτι
- Τριμμένο πιπέρι και πιπέρι σε κόκκους
Προετοιμασία:
Σε ένα ταψί ρίχνουμε τα υλικά για το μαρινάρισμα,το κρασί,το δενδρολίβανο, τους κόκκους πιπεριού,τη ρίγανη,το θυμάρι και το σκόρδο. Ύστερα βάζουμε το κρέας και το αφήνουμε για μία ημέρα.
Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί και το χαράζουμε ώστε να δημιουργήσουμεθέσεις για το σκόρδο.Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, λίγη από την μαρινάδα και ελαιόλαδο. Ψύνου για δύο ώρες στους 180 βαθμούς. Κατα την διάρκεια του ψησίματος, προσθέτουμε από την μαρινάδα.