Υλικά:         

1 κιλό κυμά

20 κολοκυθάκια

1 μεγάλο κρεμμίδι ψιλοκομένο

μισ’η κούπα ρίζι

αλάτι,πιπέρι

2 κουτ.σουπας μαιντανό

1 κύβο κοτόπουλου

1 κύβο κοτόπουλου διαλυμένο σε νερό

1/4 κούπα τοματοχυμό

50 γρ. βούτηρο ή λάδι

1 κοτ.σούπας πελτέ

Για το αυγολέμονο:

3 αυγά

χυμό από 1-2 λεμόνια

3 κούπες ζωμό από τα κολοκύθια

1 κύβο κοτόπουλου

2-3 κουτ.σούπας κορν φλαουερ

2 κουτ.σούπας γάλα εβαπορε

Προετοιμασία:

Καθαρίζετε καλά και πλένετε τα κολοκυθάκια. Κόβετε την μία άκρη από τα κολοκυθάκια και βγάζετε το εσωτερικό  τους. Τοποθετήστε τη μισή ποσότητα στο multi και τεμαχίστε τα καλά.  Τσιγαρίστε ελαφρά τα κρεμμίδια με το κύβο κοτόπουλου και προσθέστε τα πολτοποιημένα κολοκυθάκια για λίγα λεπτά, να τσιγαριστούν και αυτά.

Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξ’τε τα υλικά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτοντας τον κυμά, το ρύζι, το μαιντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψ’τε καλά να  αναμειγχθούν τα υλικά. Με ένα κουτάλι, γεμίστε τα κολοκυθάκια με το μείγμα και τοποθετείστε τα όρθια σε μια κατσαρόλα. Ρίχ’τε αρκετό νερό ώστε να καλυφθούν και προσθέστε το τοματοχυμό,το κύβο κοτόπουλου και το βούτυρο ή το λάδι. Βράστε τα σε μεσαία φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν το ρύζι και τα κολοκυθάκια.

Για το αυγολέμονο.Βάλτε τα αυγά και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ, και χτυπήστε τα καλά. Προσθέστε το ζωμό από τα κολοκυθάκια και βράστε το για λίγο. Προσθέστε το κορν φλαουερ, το κύβο κοτόπουλου,αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Βράστε το μέχρι το αυγολέμονο να πήξει και στο τέλος ρίξ’τε το γάλα.

Περιχύστε το αυγολέμονο στα κολοκυθάκια και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.