Μαραθόπιτα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
3 ματσάκια μάραθο
Κάποια άγρια χόρτα (πράσινα) ή σπανάκι
2 ποτηράκια (μικρά) ελαιόλαδο
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν 2 κουταλιές της σούπας
1 ποτηράκι ρακί
Αλάτι πιπέρι

Δημιουργήστε τη ζύμη πίτας: Αναμείξτε ½ κιλό αλεύρι με ρακί, 1 ποτηράκι ελαιόλαδο, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο χλιαρό νερό έως ότου η ζύμη είναι έτοιμη.

Γέμιση: Πλένετε τα χόρτα και τα στραγγίζετε καλά. Στη συνέχεια τα κόβετε και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεχωρίστε τη ζύμη σε μικρά στρογγυλά κομμάτια (σε μέγεθος μπάλας του τένις). Κάνετε μια μικρή κοιλότητα στη μέση του καθενός και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας γέμιση. Στη συνέχεια, κλείστε τη ζύμη και δουλέψτε ξανά σε μπάλες. Με έναν αλευρωμένο πλάστη, πιέστε κάθε σφαίρα σε ένα λεπτό στρογγυλό, σε μέγεθος μιας πλάκας. Αλείψτε κάθε πλευρά με ελαιόλαδο και μαγειρέψτε σε ένα τηγάνι χωρίς ραβδώσεις σε πολύ χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.