Μπουρέκι
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
1.5 κιλό μεγάλα κολοκυθάκια
1 κιλό πατάτες
½ κιλό ξινομιζύθρα (μαλακό λευκό τυρί)
8 κουταλιές της σούπας παραδοσιακό ανθόγαλο (κρέμα)
1 ματσάκι μέντα
1 κρασί από ελαιόλαδο
3-4 ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόψτε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες και αφήστε τα να στραγγίσουν για αρκετά λεπτά, στη συνέχεια πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ρίξτε πατάτες και κολοκυθάκια με αλεύρι, σε ένα λαδωμένο μεσαίο τηγάνι, απλώστε τις μισές πατάτες και κολοκύθια. Στη συνέχεια, απλώστε το ήμισυ της μυζήθρας και το μισό ματσάκι μέντα πάνω από την κορυφή. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες πατάτες, κολοκυθάκια και μυζήθρα. Στην κορυφή τοποθετήστε φέτες ντομάτας, στη συνέχεια απλώστε ένα κουτάλι κρέμα και ελαιόλαδο και αρκετό νερό για να καλύψετε. Ψήνουμε σε φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία για περίπου δύο ώρες. Σερβίρετε ζεστό και διακοσμείστε με τα υπόλοιπα φύλλα μέντας.