Υλικά:

2 1/2 σφυρίδα η κάποιο άλλο ψάρι

1 κιλό κολοκυθάκια

1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκία σας

μισό κιλό καρότα

1 ματσάκι μαιντανό, ψιλοκομένο

6-8 μικρά κρεμίδια

μισό κιλό πατάτες

1 κούπα λευκό κρασί

1 κούπα ελαιόλαδο

αλάτι

Για τη σούπα:

4 ποτήρια νερό

3 αυγά

χυμός από 2 λεμόνια

2 κουτ.σούπας κορν φλαουερ

100 γρ κονκασε

αλάτι,πιπέρι

Για τη μαγιονέζα:

2 αυγά

2 κουτ.σούπας μουστάρδα

1 κουτ.σούπας χυμό λεμονιού

1 κουτ.σούπας ξίδι

μισή κούπα σπορέλαιο

1 κούπα ελαιόλαδο

Προετοιμασία:

Για το ψάρι και τη σούπα: Βράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό και όταν μαλακώσουν τα αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και κρτάμε το ζωμό. Προσθέτουμε το ψάρι, το λάδι, το κρασί στο ζωμό απο τα λαχανικά και βράζουμε περίπου για μία ώρα μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι. Αφαιρούμε το ψάρι από τη κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα μαζί με τα λαχανικά.

Περνάμε το ζωμό από το ψάρι και τα λαχανικά, που έχει μείνει στη κατσαρόλα από λεπτό κόσκινο και το ξανα ριχνουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 15 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το  χυμο λεμονιού και σιγα σιγα ρίχνουμε το απόθεμα από το ζωμό του ψαριού και των λαχανικών. Το αφήνουμε να βράσει για λίγο, και προσθέτουμε το κορν φλαουερ, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει.

Για τη μαγιονέζα: Βάζουμε τα αυγά, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ξίδι και λίγο αλάτι σε ένα μπλεντερ και τα χτυπάμε για 10-15 λεπτα. Ύστερα προσθέτουμε το σπορέλαιο και μετά το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε για λίγο ακόμα.