Το Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης βρίσκεται στη δυτική πλευρά των Λευκών Ορέων, στην περιοχή Σελίνου. Βρίσκεται σε απόσταση 46 χιλιομέτρων από την πόλη των Χανίων. Έχει μήκος 7.50 χιλιόμετρα και η κατάβαση του διαρκεί περίπου τρεις ώρες. Το φαράγγι καταλήγει στην όμορφο χωριό της Σούγιας.

Το Φαράγγι αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4 και τμήμα της περιοχής Natura 2000. Έχει χαρακτηριστεί ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής από το Υπουργείο Γεωργίας. Στο φαράγγι κατοικεί ο Κρητικός Αίγαγρος (Κρι-Κρι) και πολλά άλλα είδη πανίδας. Επιπρόσθετα, το φαράγγι διαθέτει τεράστιο πλούτο δασικής βλάστησης τόσο από άποψη δένδρων αλλά και θάμνων, φρύγανων και αρωματικών φυτών.

Πέρα από την σπουδαιότητα του, ως τοπίο φυσικού κάλλους και καταφύγιο για διάφορα είδη ζώων, το φαράγγι έχει αξιοσημείωτη ιστορική και πολιτιστική σημασία. Στη τοποθεσία << Πολλά Σπιτάκια>>, μέσα στο φαράγγι, έβρισκαν καταφύγιο οι επαναστάτες κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας, οι οποίοι από το μονοπάτι του <<Φυγού>> έβρισκα διέξοδο προς την περιοχή του Ομαλού. Ο επισκέπτης θα θαυμάσει την βυζαντινή εκκλησία του Χριστού, η οποία χρονολογείται από το 1358 μ.Χ. και τον ερειπωμένο ναό του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος χρονολογείται από το 1460 μ.Χ.