Υλικά

  • 2 κιλά αλεύρι
  • 200γρ. μαγιά
  • 1 κούπα νερό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ.γ. μαστίχα
  • 1 1/2 κ.γ. μαχλέπι
  • Λίγο αλάτι
  • 1 1/2 κούπα ζεστό γάλα
  • 10 αυγά
  • 1 1/2 κούπα βούτυρο
  • Αμύγδαλα φιλέ

Προετοιμασία:

 Ρίχνουμε το νερό με την μαγιά σε ένα μεγάλο μπόλ και ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι.Το αφήνουμε για 2 ώρες.Σε ένα διαφορετικό μπόλ, αφού ετοιμαστεί η μαγιά με το νερό, ρίχνουμε το μαχλέπι, την μαστίχα, το λάδι, την ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύουμε. Σταδιακά, ρίχνουμε τα αυγά, το υπόλοιπο αλεύρι και το προζύμι που φτιάξαμε προηγουμένως, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Ετοιμάζουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί και το ρίχνουμε στην ζύμη. Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες. Χωρίζουμε το τσουρέκι σε 4 μέρη και το πλέκουμε σε κοτσίδες.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά και το τσουρέκι είναι έτοιμο για σερβίρισμα!