Υλικά:

  •  ½ κιλό γλυκιά ή ξινή μυζήθρα
  • 2 ποτήρια χλιαρό νερό
  • ½ σφηνάκι χυμό λεμονιού
  • ½ σφηνάκι ρακή
  • ½ σφηνάκι λάδι
  • λίγο αλάτι
  • 4-5 ποτήρια αλεύρι περίπου

Προετοιμασία:

Αναμιγνύουμε τα υλικά και τα πλάθουμε για να δημιουργήσουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Το αφήνουμε μιάμιση ώρα να ξεκουραστεί και έπειτα ανοίγουμε το φύλλο. Κόβουμε το φύλλο που μόλις φτιάξαμε σε κομμάτια 20Χ12 εκ. το κάθε ένα. Τοποθετούμε μέσα το τυρί μας και διπλώνουμε το φύλλο. Σχηματίζουμε ένα κουλούρι, που το κλείνουμε στις άκρες. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με μέλι ή σκέτες.